2013. július 25., csütörtök

Bútor tuning






Mai bejegyzésemet egyik kedves olvasóm kedvéért hoztam nektek, de remélem nem csak Ő fog benne hasznos ötleteket kapni, ha nem ti is!

Mamája születésnapjára szeretne egy régi íróasztalt feldobni!
Most ehhez szeretnék neki ötleteket adni, hogy hogyan tegye ezt!


Ha téged is érdekel a folytatás olvass tovább, de előtte lájkold a blog facebook oldalát, ha naponta még több ötletre szomjazol!




















Talán az egyik legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldás bútoraink átalakítására az átfestés! Ezt alapos csiszolás után tegyük minden esetben! Laminált bútorokat is festhetünk, de azokat is minden esetben csiszoljuk!
A vonalakat kiemelhetjük az alapszíntől eltérő színnel!
Fiókos bútorok esetében a fiókokat festhetjük eltérő színre!










Festhetjük fém hatású festékkel is!





Festhetjük fényes és matt festékkel!

Festhetjük stencileket (sablonokat) alkalmazva is!








Polcos bútorok esetében dekorálhatjuk csak a hátulját festéssel, textil, tapéta, scrapbook papír decoupage-al vagy csillámporos decoupage ragasztó keverékével!




Feldobhatjuk textil decoupage-al is! Ehhez a leszabott textilt fel kell vinni decoupage ragasztóval!, majd ismét több rétegben lekenni! Rendesen, mintha szalvéta decoupage-nál!




De a sima szalvéta decoupage is nagyon mutatós!




Illetve scrapbook papírral is!






Illetve a kedvencem a fotótranszferes! Szerintem ajándéknak mindenképp ez a legütősebb (persze ez az én  egyéni véleményem! )
Nagyíttasd fel hozzá a fotót plakátnak ezt tapétaragasztóval ragaszd fel a bútorra! Kültéri használathoz viszont mindenképp felületkezelni kell! 




... de még alufóliával is lehet decoupage-olni! A bútort csiszolás után bekenjük decoupage ragasztóval, de előtte az alufólia darabokat enyhén meggyűrjük, kisimítjuk, decoupage ragasztóval egyik felét (fényesebb) bekenjük decoupage ragasztóval és felragasztjuk! Ha megszáradt kenjük be legalább két rétegben decoupage ragasztóval, majd száradás után átkenjük acél hatású festékkel papírtörlővel visszatörölgetve, majd szintén száradás után és szintén visszatörölgetve sötét glazúr festékkel.


Hungarocell stukkóval, díszekkel is feldobhatjuk!




... vagy egyszerű bútorfogantyú cserével!



Dekorálhatjuk rajzszögekkel, bútorszegecsekkel is!




Vagy mozaikcsempével, üvegkavicsokkal! Üvegkavicsos bútorkát már készítettünk is itt a blogon! Nézd meg itt!
Illetve mozaikcsempére is van receptünk kettő is! Nézd meg itt vagy itt!




... egyenlőre ennyi ötlet, amit találtam, de gazából számtalan módon esetleg több ötlet ötvözetével fel lehet dobni egy-egy régi bútort szerintem! Igazából erre nem lehet egy adott ötletet mutatni, hiszen azt az adott bútor mutatja meg mit lehet kihozni belőle!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megosztás

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...