2013. október 1., kedd

Készítsünk kartondobozból bútort

Most azok, akiktől minden ilyen hasonló illetve raklapos ötlet után kapok egy-egy kedves levelet, hogy ha ilyen ötleteket osztok meg csődbe viszem a bútorgyártást sorry nekik és inkább fordítsák el a fejüket! :)

Én személy szerint nagyon örülök ennek az ötletnek, hiszen mivel nyáron bővült a házunk egy új szinttel, ami majd igaz, hogy ha a gyerekek elég nagyok lesznek csak az övék lesz, de addig úgy döntöttem, hogy az egyik szobát az én kis kreatív vackomnak fogom használni, ahová simán lehetne ilyen bútorokat gyártani a sok-sok alapanyagom tárolására!

Ha érdekel a folytatás olvass tovább, de előtte lájkold a blog facebook oldalát, ha naponta még több fantasztikus ötletre szomjazol!








Alapanyagok:
Kartonpapír
Erős ragasztó
Centi
Sniccer
Ragasztószalag
Tervezzük meg mekkora bútort szeretnénk készíteni! Az eredeti szerző egy 1 méteres darabot készített!
Minden elemhez sok egyforma darabot vágunk és ezeket egymáshoz ragasztjuk, míg elért mondjuk egy bútorlapnyi vastagságot!
Van egy másik verzió is az elemek vastagításához ez pedig az amikor kartonból hullámokat ragasztunk két papír közé, de ezzel nekem az a bajom, hogy így annyira nem lesz erős a bútorunk, bár egy kisebb, nem akkora nagy igénybevételnek kitett bútor esetében ez a megoldás is jó!
Ha alaposan megszáradtak az elemek akkor ragasszuk össze a bútorunk keretét!
Fióktartó polcokat az eredeti szerző ügy oldotta meg, hogy ragasztott fel vékony csíkokra vágott kartonokat, amik segítenek megtartani a polcokat és be is ragasztotta azokat!

Én viszont úgy oldanám meg, hogy snicerrel kivágnám a helyét és úgy még be is ragasztanám!
Az éleket ragasztószalaggal fedjük be, hogy szép simák legyenek!
Készítsük el a fiókot is szintén több egyforma kartondarab összeragasztásával!
Majd jöhet a dekorálás!
A következő képeken azt látjátok, ahogy az eredeti szerző ragasztóba mártott papírral vonja be a bútorát, alapozza fekete festékkel, majd a redőket arany festékkel emeli ki!

A bútort fel lehet dobni tapétával, textillel, papírral, de csak festeni nem ajánlom, mert nem lesz szép a végeredmény!






















Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megosztás

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...