2014. április 24., csütörtök

Védekezzünk természetesen a kullancsok és szúnyogok ellen!

Itt a jó idő és nyilván egyre többet megyünk ki a szabadba! Sajnos a téli enyhe idő nagyon kedvezett a kullancsoknak!
Két kisgyermekes anyukaként nagyon fontos nekem, hogy hogyan védjem meg Őket a kullancsoktól hiszen még Ők semmilyen riasztószert nem használhatnak!

Hogy hogyan tudunk természetes alapanyagokkal védekezni a kullancsok ellen? Itt a megoldás!

Ha érdekel a folytatás olvass tovább, de előtte lájkold a blog facebook oldalát még több fantasztikus ötletért!






Most több alternatívát is meg fogok osztani veletek:
1. Egy szórófejjel rendelkező műanyag flakont töltsünk fel vízzel, majd adjunk hozzá néhány csepp         palmarosa vagy citrom illóolajat!
Permetezzük be vele ruháinkat és hagyjuk megszáradni! Elűzi a kullancsokat és nagy valószínűséggel a szúnyogokat is!

2. Vágjunk fel szeletekre egy citromot és öntsük le forró vízzel! Hagyjuk lehűlni, majd töltsük bele egy szórófejes flakonba!
Ezt bőrön alkalmazhatjuk, de csak akkor ha nem fogunk huzamosabb ideig napon tartózkodni, ugyanis a citromos víz a bőrt az UV fényre fogékonyabbá teszi!

3. Itt kitérünk egy kicsit a kutyák bolhairtására is! Kutyáknak bolhairtására gyűjtsünk össze pár citrus gyümölcsöt (narancs, citrom, grapefruit)! Egy tálba töltsünk vizet, majd ebbe facsarjuk bele a gyümölcsök levét, dobjuk bele a gyümölcsöt húsát és héját is, forraljuk fel, majd hagyjuk pár órát kihűlni és összeérni!
Kutyák fürdővízébe 250 ml elég lesz ebből az oldatból és azonnal megöli a bolhákat!
A maradék oldatot későbbi felhasználásig le lehet fagyasztani!
A citromlé, mint bolhairtó és kullancsriasztó:
Egy rész vízhez adunk egy rész frissen facsart citromlevet! az oldatot szórófejes flakonba töltjük, majd befújjuk vele kedvencünk szőrét!
Ne feledkezzünk el fekhelyükről sem! A bolhát ott is megtelepedhetnek!

4. Az ecet szagát és ízét a kullancsok ki nem állhatják!
2 csésze vízhez töltünk egy csésze ecetet vagy almaecetet, adjunk hozzá néhány cseppet kedvenc illóolajunkból, majd szórófejes flakonba töltve befújjuk vele a ruhánkat, bőrünket, sőt még a kertben is alkalmazhatjuk, akár a gyepre permetezve!

5. 2 csésze vízhez adjunk 20 borsmenta illóolajat, amit szintén ki nem állhatnak a kullancsok, vagy főzzünk egy jó erős borsmenta teát és fújjuk be vele a bőrünket vagy ruházatunkat (teás verzió esetén inkább csak a ruhánkat)!

6. A levendula illóolaj is hatékon kullancsriasztó állatok és emberek számára is!A szegfűszeg, macskamenta és citromolaj elűzi a szúnyogokat is!

7. Egy 2001-es kimutatás kimutatta, hogy a hígítatlan macskamenta olaj tízszer jobban taszítja a szúnyogokat, mint a DEET!
További kimutatások kimutatták, hogy a különböző szúnyogfajtától függően a védelem akár 4 órás is lehet!

8. A szegfűszeg olajról kimutatták, hogy aktív szúnyogriasztó, azonban irritáló lehet a bőrre kivéve ha hígítva használjuk!
Az ajánlott hígítás 24% alatti!
Olíva vagy kókuszolajjal keverve megnyugtatja a bőrt!


Forrás


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megosztás

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...