2017. április 13., csütörtök

Óradekor és NYEREMÉNYJÁTÉK



Az órát elsősorban a funkciója miatt tartjuk, és épp emiatt bánunk vele kicsit mostohábban, mint a többi kiegészítővel a lakásban – hiszen mindig figyelmeztet, hogy már megint késében vagyunk, elaludtunk vagy épp  túl sokáig maradtunk fent... :) 
Pedig ha egy kicsit más szemmel tekintünk rá, könnyű észrevenni, hogy egy stílusos óra nagyon látványos dekorelem lehet az otthonunkban!
Erre a natúr fa Skandináv állóórára a butoraim.hu csapata hívta fel a figyelmemet, és azt is megmutatták, milyen sok dekorálási lehetőséget rejt magában ez az egyszerű forma.
Most 3 lehetséges díszítést fogok bemutatni nektek ezen az órán a butoraim.hu jóvoltából! :)

Ha érdekel a folytatás olvass tovább!





1.      Skandináv design


Amilyen látványos, annyira egyszerű technikával készült ez az akrilfestékkel dekorált, skandi stílust           idéző óra, aminek elkészítéséhez pár pasztell színű festékre, egy-két vékonyabb ecsetre, egy                                                          vonalzóra és egy ceruzára volt csak szükség.

Első lépésben a vonalzóval egy egyenes vonalat húztunk a számlap alsó harmadánál. A “talapzati részt” ezután grafitszürkére festettük, majd megterveztük az egyszerű, háromszöges mintát. Ehhez először papíron kimértünk egy egyenlő szárú, szabályos háromszöget, amit az óralapon egymás mellé helyezve sokszor körberajzoltunk a végső mintához.

Ezután a kapott háromszögeket pasztellszínűre festettük, párat pedig üresen hagytunk, hogy a natúr fa szépsége ne tűnjön el teljesen.

A végeredmény egy csodálatos, tavaszi színekben pompázó, skandináv stílusú óra lett, amire öröm ránézni!


1.      Romantikus hangulatban
Elég egyetlen pillantás, hogy beleszeress ebbe a tavaszi hangulatot árasztó, rózsákkal dekorált órába, ami a hálószobád vagy a dohányzóasztalod éke lehet.


Ez az óra ráadásul pofonegyszerű technikával készült, amihez csak pár matrica, egy ecset, némi akrilfesték, egy olló és egy szivacs kellett. 

Első lépésben szétszereltük az órát, hogy egyszerűbben festhessük meg a világos alapot. 

A számlapot ezután halványszürke akrilfestékkel festettük át. a mutatókat pedig bronz színű, fényes festékkel dobtuk fel. 

A mutatókat pedig bronz színű, fényes festékkel dobtuk fel. 

A rózsácskákat színes nyomtatóval nyomtattuk matricázható papírra (erre a célra persze a bolti matricák is tökéletesen megfelelnek), majd egy pici, hegyes ollóval kivágtuk őket. 

Először papíron megterveztük a minták helyét, majd felragasztottuk őket. A szivacsot a matricák lenyomkodásához és „buborékmentesítéséhez” használtuk.

Ezután újra a helyükre kerültek a mutatók, a dekor óra pedig végül elfoglalta az őt megillető helyét a dohányzóasztalon.



 1.      Catty Hours

A macskabarátok imádni fogják ezt az órát, amihez a cica mintát INNEN le is tölthetitek. 


Ez a dekoráció pontosan úgy készült, mint a rózsás verzió, tehát matricázható macsekkel és festékekkel.

Ehhez a kinyomtatott matricát először körbevágtuk. majd fekete akrilfestékkel megfestettük az óra körvonalát, szürkével a számlapját, a fennmaradó részeket pedig fehérrel kentük át.

Fekete akrilfestékkel megfestettük az óra körvonalát, szürkével a számlapját, a fennmaradó részeket pedig fehérrel kentük át.

Az óra közepére ezután felragasztottuk a cica matricát.


A matrica közepét sniccerrel kivágtuk, hogy a mutatók is visszakerülhessenek.

Végül visszahelyeztük a mutatókat, hogy a cicás óra a méltó helyére kerülhessen.



És te hogyan dekorálnád a saját órádat?


A bejegyzés a
támogatásával jött létre!

Most meg is nyerheted ezt a skandi órát, a blog facebook oldalán indított nyereményjátékban.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megosztás

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...